Article per TicOsona

Aquestes setmanes a l’espai Vit i organitzat per el Centres Cívics de Vic (CCVIC) s’està portant a terme un curs de Meteorologia. Aquest curs s’ha encarregat a un dels socis de TicOsona, Ausatel Sistemes (www.ausatel.cat) . Aquest curs consisteix en donar unes bases bàsiques d’electrònica, programació, entorns Web i conceptes de digitalització. L’objectiu és que qualsevol persona, independentment dels coneixements que tingui pugui construir la seva pròpia estació digital utilitzant estris casolans. La part electrònica està basada en la popular placa Arduino. Les dades capturades: temperatura, pressió atmosfèrica, humitat relativa, direcció del vent, velocitat del vent i litres d’aigua caiguts al dia, es publiquen a la web (www.meteo.ausatel.cat) perquè puguin ser compartits. Ausatel Sistemes ha inclòs aquest curs en la seva línia de negoci que anomenen Robòtica Educativa (http://robotica.ausatel.cat/) . Aquesta línia de negoci està siguen tot un èxit. El serveis que es donen son activitats extra escolars, activitats dins l’horari lectiu i tallers exprés, que es fan per Nadal, Setmana Santa i estiu. La majoria d’aquestes activitats estan basades en el Lego WeDo i Mindstorm. Totes aquestes activitats estan preparades amb el suport de professionals de l’àmbit de la docència. Estan dirigides a nens de 6 anys fins als 16.

El curs de l’estació meteorològica ha comptat en 16 inscrits i te previst finalitzar a finals de març. Els assistents fins el dia d’avui valoren molt positivament l’experiència.

 

Leave a Comment