El passat 17 d’abril va tenir lloc la Xerrada “Robòtica i Educació s.XXI” a càrrec de l’enginyer Jordi Albó a l’Escola Vedruna de Tona.

Una xerrada dinàmica en la que ens va parlar dels projectes de robòtica que ha portat a terme en diversitat de països i contextos. Des d’estudiants universitaris de la UPC de Barcelona amb el Robot Mindstorm, fins a l’ús de robots en sessions de teràpia a l’hospital Sant Joan de Déu amb infants que pateixen autisme.

Albó afirma que la robòtica cada vegada és més present en la vida quotidiana i per això, cal que des de l’àmbit educatiu s’estimuli els infants de totes les edats amb els mecanismes que conformen la robòtica: disseny del robot, ús d’aquest mitjançant la programació i interacció amb els humans per fer-nos una vida més còmode.

Fomentar doncs, la creativitat, la recerca de solucions i l’auto aprenentatge dels nostres alumnes, entenent que la ciència i la tecnologia avança i que cal preparar-los per un futur imminent i canviant que és ara.

Leave a Comment