Aquest diumenge dia 31 de maig s’han celebrat unes Olimpíades de Robòtica a l’Escola Vedruna de Tona (Osona) que ha reunit a unes 300 persones.

Amb la finalitat de gaudir d’una jornada on nens i nenes poguessin demostrar tot el que han après en les classes extraescolars de Robòtica Educativa, l’empresa tonenca APRENTIK ha organitzat una matinal d’Olimpíades de Robòtica que ha reunit els alumnes d’extraescolars de diferents poblacions tals com Osona, el Moianès, el Vallès Oriental i Occidental, el Maresme, Barcelonès… on s’han desenvolupat diferents projectes relacionats amb les olimpíades.

Alhora, mentre els i les alumnes construïen els seus projectes i els programaven per fer les tasques corresponents, els pares i mares han pogut endinsar-se en aquest món participant en tres tallers: impressió 3D, taller d’Arduino que correspon a la part més electrònica de la Robòtica, i Wedo més Scratch creant i programant objectes. Aquests tallers han estat impartits respectivament, per Miquel Vilaró, professor de tecnologia de l’Escola Vedruna de Tona, Joan Casals, tècnic d’Ausatel i Sílvia Cardona, directora de Robòtica Educativa i que comenta que “valorem la jornada molt positivament, ja que els pares i mares han pogut familiaritzar-se amb les projectes dels seus fills!”

En acabar, un jurat format per Jordi Rifà, Llorenç Vallès, Joan Camps i Rafa Raudona ha valorat els treballs realitzats i que han estat exposats davant dels pares i ha premiat el millor projecte de cicle inicial i mitjà que han representat un esport i l’han programat i han creat un videojoc, respectivament. El premi d’ESO se l’ha endut l’equip guanyador en la competició de sumo feta amb robots.

Amb la fi del curs escolar, APRENTIK iniciarà Casals Tecnològics d’estiu a diferents poblacions en els que ja hi ha les inscripcions obertes i que es poden consultar des de www.aprentik.com.

olimpiades2