Amb la voluntat d’avançar i seguir aportant novetats, aquest curs introduïm Arduino pels nostres alumnes de 3r d’ESO.
Arduino, és una plataforma de hardware basada en una placa amb un microcontrolador i un entorn de desenvolupament que ens permet treballar l’electrònica en projectes multidisciplinars.
A més, es complementa amb un entorn de desenvolupament que implementa el llenguatge de programació Precessing, de manera que des de l’ordinador programem la placa perquè controli els components electrònics.

Com ho treballem?
Per una banda, hem començat a treballar amb kits d’electrònica per entendre el funcionament dels diferents components: leds, motors, el funcionament de diferents circuits… Un cop els joves tinguin adquirits aquests coneixements, ens endinsarem amb el propi Arduino.

I mentre, l’equip d’APRENTIKestem personalitzant els nostres robots, instal·lant-hi sensors i motors buscant un ampli ventall de possibilitats. A més, amb la impressió 3D i una mica d’imaginació, ens els estem fent més nostres…
arduino2

Ben aviat us explicarem com viuen l’experiència els nostres primers alumnes en aquest món: els alumnes d’horari lectiu de l’Escola Vedruna l’Escorial de Vic.
arduino3