Dos equips d’APRENTIK, de Tona, han participat a la final provincial de la WRO que es va celebrar el passat dissabte dia 3 d’octubre a l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià.

El passat dissabte dia 3 d’octubre va tenir lloc a Barcelona la fase provincial de la WRO (World Robot Olympiad), una reconeguda, divertida i desafiant Olimpíada de robòtica.
APRENTIK hi va participar en dues categories: l’Elementary (de 7 a 12 anys) amb un equip format per dos nens i la Junior High, amb un equip de tres nenes: la Sayen, la Mireia i l’Aida.

Aquesta segona fase de la competició, a la que aquests petits enginyers van accedir després de quedar classificats en la comarcal, consistia en la resolució d’un repte després de la construcció dels seus propis robots. En concret, es tractava de “submergir-se” i explorar sota al mar en busca de perles i de recollir 5 artefactes en un entorn desconegut seguint unes pistes, respectivament.

En una competició molt disputada, l’equip Ausatel High, va aconseguir una merescuda segona posició amb una puntuació molt ajustada al primer classificat que no es va decidir fins a l’última ronda.

D’altra banda, l’equip Ausatel Junior, tot i tenir un inici complicat, va acabar sent el campió de la seva categoria i, per tant, es va classificar per participar, la setmana següent, a la final estatal que va tenir lloc al Cosmocaixa de Barcelona i en la que l’equip masculí, format aquest cop, per l’Oriol, l’Adrià i en Biel, va quedar tercer classificat fent una molt bona actuació. “Ha estat una victòria merescuda i felicitem a tots els integrants dels dos equips pels bons resultats obtinguts fruit del treball que porten realitzant els darrers mesos” va explicar Anna Serra, formadora.

El primer classificat d’aquesta final estatal, s’enfrontarà a l’esperada Final Mundial de la WRO que es celebrarà dels dies 6 al 8 de novembre a Doha, Qtar.