2017-04-01-PHOTO-00000752

  •  
Finalitzat
No deixis passar l’oportunitat d’inscriure’l als Casals Tecnològics d’Aprentik!

Durant les vacances d’estiu, t’oferim una activitat divertida, educativa i innovadora per passar uns matins diferents! Si tens entre 6 i 16 anys, et convidem a participar en els Casals Tecnològics de Robòtica Educativa d’Aprentik on construirem els nostres propis robots, els programarem per assolir els reptes que els plantegem, descobrirem conceptes nous de mecànica i electrònica, descobrirem el fucionament de motors, sensors…. i un munt de coses més!

Treballarem a través de cinc temàtiques diferents, una cada setmana:

Del 25  al 29 de juny: PER QUÈ HEM DE RECICLAR? 

Prendre consciència de la importància de reciclar per nosaltres i el nostre entorn és essencial. Per això, ens endinsarem al món del reciclatge centrar-nos en el reciclatge del contenidor multiproducte. Els assistents al casal tecnològic tindran un repte comú: representar el recorregut que fa un productes del contenidor multiproducte de dins d’una planta de triatge fins que torna a ser reutilitzat per un altre fi.

Del 2 al 6 de juliol: SOS FAUNA I FLORA.

Ens posarem a la pell dels Agents Rurals per prendre consciència dels problemes que pateix la natura i com podem protegir el medi ambient. Les funcions dels agents rurals es basen en la vigilància, la inspecció, la col·laboració en la gestió, la investigació i la informació i l’assessorament als ciutadans. L’objectiu és conèixer i resoldre les diferents situacions en què s’han d’afrontar el cos d’Agents Rurals per protegir l’entorn.

Del 9 al 13 de juliol: DESCOBRIM ELS MISTERIS D’EGIPTE.

Ens endinsem a la cultura egípcia i descobrim les noves sales de Tutankamon.

Del 16 al 20 de juliol: RECUPEREM ELS JOCS TRADICIONALS

A totes les cultures els jocs uneixen a xics i grans per endinsar-se a una temàtica i poder passar una bona estona tot desenvolupant i coneixent noves habilitats. Amb el pas dels anys i, sobretot, amb l’aparició de les noves tecnologies, la pràctica i coneixement d’alguns jocs tradicionals ha anat desapareixent. Aprofitarem la potencialitat de la robòtica per recuperar aquells jocs que actualment ja no es practiquen. També els reinventarem i crearem noves propostes.

Del 23 al 27 de juliol: ELECTRICITAT I ROBÒTICA.

La majoria d’aparells que fem servir avui en dia, depenen de l’electricitat, una de les fonts d’energia més utilitzades. Bona part d’aquests aparells i màquines han anat evolucionant fins a ser controlats per diferents components electrònics que els permeten moviments autònoms i precisos tot captant informació de l’exterior. Aprendrem l’origen de les màquines i el funcionament bàsic de l’electricitat, per poder enginyar creacions pròpies i innovadores.

 

Com seran els nostres matins?
09:0009:05Benvinguda/Arribada
09:0509:20Organització d’activitats
09:2010:45Muntatge i programació
10:4511:05Break
11:0512:55Muntatge i programació
12:5513:00Recollida

Des d’Aprentik vetllem per un aprenentatge transversal, per aquest motiu, cada dia dedicarem una estona a treballar competències d’aquest caràcter com la creativitat, la comunicació o el treball en equip, entre d’altres.

Què volem ensenyar als nostres alumnes?

– Adquirir nocions bàsiques de mecànica i programació
– Aprendre a fer des de muntatges simples fins a robots més complexes
– Aprendre diversos programes de software educatiu: Lego Education, Scratch, Minstorm EV3/NXT
– Resoldre problemes a través de la col·laboració i comunicació.

Què aprendrem?

– Adquisició de conceptes físics i matemàtics relacionats amb la robòtica
– Construcció de robots
– Programació a través de diversos programes de software educatiu de programació
– Aplicació pràctica a l’aula a través de la resolució de problemes

Com ho farem?

Els alumnes aprendran fent, desenvolupant el seu aprenentatge i construint el seu propi coneixement tot resolent diversos reptes. Caldrà col·laboració, comunicació, resoldre problemes i un aprenentatge autònom al llarg del casal.

I tot això, quan?

Del 25 de juny al 27 de juliol

De 9 del matí a la 1 del migdia

Preu: 115€/setmana

Descompte del 5% per: més d’1 germà, si s’és alumne d’extraescolars, si t’inscrius més d’una setmana o si ja s’ha cursat un Casal Tecnològic amb nosaltres aquest any. Descomptes no acumulables.

Cal portar una mica d’esmorzar

  • Per més informació: robotica@aprentik.cat