Per tercer any consecutiu, tots els nostres alumnes d’extraescolars de robòtica educativa estan convidats, junt amb les seves famílies, a la III Festa Aprentik que tindrà lloc el proper dia 21 de maig a partir de les 9 del matí a l’Escola Vedruna de Tona.

Reptes i activitats pels nens i per les nenes

Durant unes dues hores, organitzats per equips, hauran de superar el repte que se’ls plantejarà a partir d’una temàtica concreta. Els equips, amb tot el que han après durant el curs, s’enginyaran construccions diverses que programaran i faran funcionar per aconseguir superar el problema plantejat.

Activitats pels pares i per les mares

La matinal de robòtica també compta amb activitats pels acompanyants.

Aquest any us proposem aquestes activitats:

 • IMPRESSIÓ 3D
  Un taller totalment pràctic on es treballaran els conceptes bàsics del disseny en 3D. Seguidament es realitzarà el disseny d’un prototip a nivell individual i se’n realitzarà la impressió. La impressió 3D permet aconseguir crear prototips que ens permeten cobrir necessitats que fins ara podien tenir un enorme cost.
 • ARDUINO
  Aquest taller permet comprendre la programació mitjançant les plaques Arduino; aquestes plaques permetran treballar l’electrònica i l’electricitat mitjançant l’aplicació dels seus sensors i actuadors en diferents entorns i interfícies per veure’n les seves diverses aplicacions.
 • WEDO
  En aquest taller aprendrem l’aplicació de la robòtica com a eina pedagògica en l’educació mitjançant el muntatge i la programació de diversos robots. Portarem a terme construccions a les quals, afegint motors i secors, podrem programar i realitzar exemples similars als que realitzen els vostres fills i filles a les nostres extraescolars.
 • EV3
  El taller Minstorm EV3 gira entorn la construcció i programació d’un robot EV3 senzill per tal d’aconseguir superar el repte que proposem des d’Aprentik. Aquest robot s’utilitza a les nostres extraescolars a partir de 5è de primària, requereix un muntatge més acurat i tècnic.
 • LA RUTA DE L’AIGUA
  És una excurció per l’espai i el temps a través de l’aigua. Visitarem diversos vestigis del poble: dels ibers (Forns ibèrics), romans ( Jaciment del Camp de les Lloses) i medievals (Santuari de Lourdes i el Pla del Castell), fins a la contemporaneïtat del barri residencial Roqueta, on podrem veure el pou de l’antic balneari. També ens passejarem davant les torres modernistes més senyorials i l’antic Balneari Ullastres.

Horari

ALUMNES EXTRAESCOLARSACOMPANYANTS
09:00 – 09:30Entrada i acreditació dels participants i equips
09:30 – 10:00Benvinguda i distribució dels participants, equip i pares
10:00 – 12:00Proves i reptes de la festaActivitats i tallers per a pares i mares
12:00 – 13:15Exposició dels equips i dels robots
13:15 – 13:30Entrega de premis, diplomes i cloenda

Apunta’t

Si encara no t’has inscrit a la Festa Aprentik i vols fer-ho, truca’ns al 93 812 54 35 o envian’ns un correu a [email protected]

 

Us hi esperem!