L’equip d’Aprentik està format per mestres, tècnics en educació i enginyers. Tots nosaltres estem especialitzats en robòtica educativa i hem rebut la formació corresponent per tal de poder aplicar el mètode Aprentik. Així doncs, som persones vinculades al món de l’ensenyament i que gaudim apropant als nens, nenes i joves l’apassionant món de la robòtica.

Des d’Aprentik vetllem perquè els professionals  del nostre equip esdevinguin uns apassionats de la robòtica i de la seva feina. Per aquest motiu, és essencial un reciclatge constant per estar al dia, per conèixer i per aplicar les últimes tècniques i novetats del món de la robòtica educativa.

IMG_0828

El mètode Aprentik consisteix en formar i ensenyar als nostres formadors en diferents etapes:

 1. Realitzem una introducció del projecte on expliquem com funcionem i els aspectes generals d’Aprentik
  En aquestes sessions expliquem les normes generals, el material que utilitzem en les nostres activitats, com organitzem les sessions i com ha de ser el treball personal de cada formador en les avaluacions, programes de gestió d’assistència…
  El punt més important per Aprentik és que els alumnes estiguin ben atesos i que rebin una educació idònia: prevalem el benestar. Insistim als formadors sobre la importància d’una bona organització i la cura del material que s’utilitza, aquests valors s’han de transmetre a tots els alumnes i usuaris partícips en el projecte.
 1. Donem inici al període de preparació, un aprenentatge progressiu molt similar al que reben els nens i nenes amb activitats pràctiques
  Hem de tenir en compte que el material utilitzat té una continuïtat i, per tant, tot l’aprenentatge que realitzin els alumnes serà progressiu.
  Iniciem als nostres formadors amb unes nocions bàsiques de mecanismes de muntatge i programació utilitzant caixes de muntatge de màquines senzilles. A partir d’aquí iniciem activitats pràctiques molt bàsiques que seran les d’inici pels seus alumnes. L’aprenentatge és progressiu i cada vegada es desenvolupen construccions més complicades, utilitzant materials com la caixa WeDo podem anar construint mecanismes i robots més autònoms.
  En aquesta fase és important que els formadors adquireixin el vocabulari tècnic que s’utilitza per parlar de mecanismes i programacions per tal de poder-lo transmetre als nens i nenes.

IMG_0729

 1. Fem una explicació i posada en comú de vivències i experiències
  Un cop viscut el procés gradual d’aprenentatge és el moment de donar pas a l’intercanvi d’experiències viscudes pels diversos companys. Cada persona explicarà com ha viscut la seva experiència desenvolupant el seu propi projecte.
 1. Portem a terme la creació d’un projecte
  Finalment, es plantejarà un repte final al voltant d’un contingut acadèmic que haurem treballat durant la formació: els formadors es posaran per equips i hauran de resoldre’l mitjançant les eines i habilitats durant el període de formació. En acabar, tots els equips exposaran el seu projecte a la resta de companys.

Part de l'equip d'Aprentik | 3 de març de 2017

Aquesta és la nostra introducció al mètode Aprentik! Durant l’any realitzem diverses trobades amb les formadores i formadors per tal de poder posar en comú les diverses vivències que anem tenint, per anar marcant guies de futur i, sobre tot, per mantenir unida a aquesta gran família!