La robòtica educativa és una proposta pedagògica creada per l’equip de mestres d’APRENTIK i dirigida a alumnes d’educació primària i secundària. Es divideix en tres programes diferents segons edats (cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior) que s’imparteixen en català o bé en anglès.

El nostre principal objectiu és familiaritzar els infants amb la robòtica fent servir peces interconnectables, amb les quals construeixen des de màquines simples (engranatges, politges, palanques, rodes i eixos) fins a petits robots amb diferents formes. En aquestes construccions hi incorporen motors i sensors que, programats a través de l’ordinador, permeten fer girar eixos, fer desplaçar els robots per l’espai, aconseguir que reaccionin amb el contacte humà o amb l’entorn a través de sensors, etc.

Les sessions de robòtica educativa les porten a terme mestres, tècnics en educació i enginyers, en aules reduïdes que permeten oferir una formació personalitzada i de qualitat a cada alumne. Alhora, els pares i mares reben un seguiment de totes les activitats que realitzen els seus fills.

IMG_0597