Logo

 

Fes click a la imatge per descarregar els recursos!

scratch jr

 

SCRATCH JR

És una app per a tablets perfecte per a crear petites històries, afegir sons, imatges…  És la versió reduïda del conegut Scratch.

Quines històries sou capaços de crear? EXPERIMENTEU i compartiu els resultats!

 

 

SCRATCH

És una plataforma molt potent per a començar-se a introduir al món dels videojocs. A partir de 8 anys i fins a edat adulta hi ha molt per descobrir i crear.

Podeu registrar-vos a la versió online o descarregar-vos el programa a l’ordinador.

 

beetle

 

BEETLE BLOCKS

És un programa que ens permet començar els primeres dissenys amb 3D de manera molt intuïtiva i fàcil. El codi de programació és per blocs, similar a l’Scratch i ens permet crear tant objectes plans com en volum.

Per poder crear objectes i elements, cal conèixer les diferents coordenades X, Y i Z

 

appinventor

APP INVENTOR

És un programa que t’endinsa en el món de les Aplicacions per a mòbils. Comença a tenir un nivell més elevat, no és complicat, però si volem que dissenyi i creï de manera autònoma és millor que tingui un bagatge amb Aprentik.

El codi de programació és per blocs, molt intuïtiu si ja està familiaritzat amb altres programes.

 

 

WEDOBOTSWEDOBOTS

Espai web on podeu trobar diversos dissenys amb les instruccions corresponents per crear muntatges de diferents temàtiques! Animals, màquines, construccions de personatges d’algunes pel·lícules…

 

CODE.ORG

CODE

 

Activitats per aprendre a programar amb compte o sense. Molt intuïtiva i fàcil d’utilitzar.

Hi ha diferents nivells i propostes d’activitats, la majoria es basen en trencaclosques

 

BLUEBOTbluebot

A partir de 3 anys, es tracta de fer viatjar el personatge a través de diferents situacions. És molt visual i intuïtiva. Aprenen les primeres ordres de seqüenciació de passos.

 

DAISY THE DINOSAUR

daisyDe disseny molt simple perquè els més petits es familiaritzin amb el concepte de programar. Té dues maneres de joc: Free play, per experimentar i crear seqüències lliurement i el Challenge mode on tenen 6 reptes que han d’anar superant mentre aprenen els blocs més bàsics.
Adequada: A partir de 6 anys. Primer i segon cicle de primària, encara que depèn del nivell de lectura i d’anglès de cada nen o centre escolar.
**Només en anglès i per a Ipad. També hi ha la versió web.

RUN MARCOrunmarco

A partir de 5 anys i fins a 12 anys pot ser interessant. Des de l’últim any de l’educació infantil fins a l’últim de primària. Pels més petits hi ha pictogrames.
Els més grans poden practicar la lectura fins i tot l’anglès.
** També hi ha la versió web

LIGHT BOT

lightbotUn joc molt entretingut en el qual cal resoldre trencaclosques. Cal anar aplicant conceptes de programació per guiar un robot per unes rajoles i il·luminar-les. Els nens/es han d’anar llegint les instruccions però el joc és molt intuïtiu i poden avançar de manera autònoma si hi posen atenció. A partir de 8 anys. Cicle mitjà i superior de primària. Hi ha la versió Lightbot jr., de 4 a 7 anys, però és de pagament. ** També hi ha la versió web

 

CODING IS FUN!

És un joc online orientat principalment per a nens i nenes de 6 a 12 anys, però no vol dir que un adult CODINGpugui gaudir i treure-li profit!
És un joc en que l’objectiu és ajudar a un personatge anomenat Biip per trobar una manera de carregar la seva nau especial i poder tornar a casa. Per donar instruccions a en Biip haureu d’arrossegar blocs que representen accions cap a una barra amb l’ordre correcte!
Encara que al començament els nivells siguin força fàcils, la complexitat s’eleva força en els últims.
Consta de 20 nivells que pots completar en ordre o escollir a l’atzar quan vulguis.
També podeu crear els vostres propis nivells des del lloc, ja que compten amb un editor que et deixa crear els teus propis trencaclosques amb les mateixes eines que el joc.