Aquest dissabte dia 3 d’octubre l’Oriol, en Biel, l’Adrià, l’Aida i la Mireia, cinc estudiants de 6è, 1r d’ESO i 2n d’ESO participaran a la segona fase d’una nova edició de la WRO (World Robot Olympiad), una divertida i desafiant Olimpíada de robòtica.
Els nostres enginyers porten molt de temps preparant-se per aquest dia. Han treballat de valent construint els seus robots que hauran de ser capaços de superar els reptes plantejats en aquesta competició.

wro_11

Els nois participen en la categoria Elementary que consisteix en la construcció d’un robot que pugui submergir-se i explorar sota el mar en busca de perles.
El repte es realitza en un taulell on hi ha dues zones: una amb 9 quadrets blancs on hi ha un cub de color (vermell, blau, verd o groc) que defineix el número de perles (pilotes de ping-pong) i una amb tres franges de colors que són el punt de sortida-retorn del robot. El robot ha d’empènyer cadascuna de les caixes fins la zona de color i llegir el color del cub per després deixar tantes pilotes com número indiqui el color.

wro_8

Les participants de la categoria JuniorHigh hauran de construir un robot que s’encarregui de recollir 5 artefactes en un entorn desconegut. Les pistes sobre la ubicació de cada un dels artefactes estan disponibles a l’entorn que també els prepararà trampes amb artefactes perjudicials que hauran d’evitar.

robotwro_1

En la primera fase, la comarcal, l’equip va aconseguir el 3r lloc que els va classificar per participar en aquesta fase provincial que es celebrarà aquest dissabte dia 3 a l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià on hi participen 12 equips a cada categoria.

Els educadors d’APRENTIKestem molt contents del treball portat a terme per l’Oriol, en Biel, l’Adrià, l’Aida i la Mireia i us desitgem molta sort! Allà serem! Hi esteu tots convidats!