Un dels serveis que ofereix Aprentik és el de preparar equips per compticions de robòtica entenent sempre que es tracta d’una activitat que genera motivació i promou l’aplicació dels coneixements previs adquirits de forma autónoma amb casos pràctics com són els propis reptes de cada competició.

La Robocat i la First Lego League són dos d’aquests tornejos on Aprentik participa de forma més o menys directa amb diversos equips.

ROBOCAT

Es tracta del Campionat de Robòtica de Catalunya, tal i com defineixen el Racó dels Robotaires, els seus creadors.

La Robocat es caracteritza per estar ambientada sempre en un fet, personatge o indret relacionat amb la història del nostre país. Enguany, els Bastaixos, els descarregadors del port i constructors de l’església de Santa Maria del Mar, entre d’altres, en són els protagonistes.

Per primer cop, Aprentik i l’Ajuntament de Balenyà, participem en l’organització de la fase territorial del certamen el proper 26 d’abril al pavelló de Balenyà.

A més, Aprentik hi participa amb quatre equips de dos alumnes de 4t a 2n d’ESO. Són els formats per: Oriol Serra i Oriol Lara, Arnau Rifà i Nil Casals, Oleguer Roca i Martí Carrasco i Emma Casals i Oriol Rifà, que entrenen tots els divendres a la tarda des del passat mes de octubre amb la nostra formadora Anna Serra.

IMG_20200117_175632 - copia

 

FIRST LEGO LEAGUE

La First Lego League és un torneig de robòtica que permet descobrir la diversió per la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques a través d’un aprenentatge significatiu i lúdic.

Per participar-hi, cada equip haurà de desenvolupar, d’una banda, un projecte d’innovació després d’identificar un problema d’una ciutat i proposar i desenvolupar una possible solució  i, de l’altra, superar el Joc del Robot consistent en una sèrie de missions amb la màxima puntuació possible en 2’ 30”. Tot això, promovent sempre els valors de la FLL: descobriment, innovació, impacte, inclusió, col·laboració i diversió. De fet, aquesta part és tant important en aquest torneig que els equips han de crear una espècie de pòster-mural on mostrin com el seu equip ha actuat d’acord aquestes premisses.

Aprentik col·labora amb aquesta competició donant suport a la construcció del robot a l’Escola 4 vents de Manlleu, a més de portar l’entrenament de l’Escola Puigagut de Manlleu i col·laborar amb l’Escola Vedruna Tona. També aquest curs, entrenem l’equip Ciberedu format per ex-alumnes de l’extraescolar de Robòtica Educativa d’Aprentik de l’escola Pia de Granollers.

IMG-20191120-WA0034Ciberedu

Ciberedu és l’equip format per l’Eloi, en Jordi, en Pol i en Joan, quatre amics als que els uneix la música i la robòtica des de fa molts anys i que actualment estan cursant 2n i 3r d’ESO.

A través d’un exhaustiu treball de recerca, investigació i teixit de patrocinis i col·laboracions, Ciberedu presenta a la FLL una solució per detectar el grau de contaminació d’una ciutat de manera fàcil i assequible per a qualsevol butxaca: Granollers ja no tindrà excuses per evitar analitzar la pol·lució de l’aire! Descobriment, innovació, impacte, inclusió, col·laboració, diversió i coopertició són alguns dels valors que destaca aquest equip que ha elaborat, a més, la seva pròpia web per aquest certamen: https://ciberedu2020.wixsite.com/website

 

El torneig classificatori tindrà lloc el proper dia 29/02/2020 a la Universitat de Vic, de les 8 del matí a les 5 de la tarda.

Des d’Aprentik, volem felicitar per avançat tots els equips amb qui col·laborem i/o entrenem pel treball que esteu realitzant i us animem a seguir així!