Avui dia, amb codis binaris, quatre conceptes bàsics d’informàtica i programació es pot fer gairebé de tot.

En aquest camp, la comunitat virtual Xnergic, basada en els joves d’entre 11 i 17 anys apassionats per la tecnologia, utilitza la placa de codi obert anomenada Arduino en els grups d’entrenament de robòtica i als campus, que permet als adolescents aprendre a fer autèntiques peripècies amb aquest sistema de plaques imprès. Arduino es basa en un microcontrolador de codi obert amb l’objectiu de fer més simple i accessible el disseny de circuits electrònics amb microcontroladors. Per situar aquesta eina en context, es podria dir que Arduino és en el món de la robòtica l’equivalent de l’Scratch en el món dels videojocs.

Per a més informació:  http://www.ara.cat/xarxes/Robots-educar-Aprendre-programar-alhora_0_1194480737.html