Dissabte dia 20 de febrer es celebra el torneig classificatori First Lego League (FLL) a la Universitat de Vic (soci FLL). Es tracta d’un esdeveniment en què els equips participen per compartir tot allò que han après durant les  microFLL (celebrades el passat mes de gener a l’Escorial de Vic i a principis de febrer a l’Escola Vedruna de Tona), presenten els seus èxits i col·laboren entre si.

A partir de 3/4 de 9 s’obriran les portes a les instal·lacions del Campus de la Torre dels Frares de la UVic on es celebrarà el torneig classificatori amb 22 eeuips a més de la Jr. FLL  amb un total de 36 equips participants, que s’allargarà fins a quarts de 2 del migdia.

En què consisteixen els reptes?

WATE WISE
En el repWasteWise_FNL-smallte Waste Wise els equips descobriran que llençar alguna cosa a les escombraries és només el principi. Des de la recol·lecció, a la classificació i la reutilització intel·ligent.
Junior FIRST LEGO League (FLL) presenta un nou i emocionant desafiament per fomentar la creativitat dels més joves. Mentre exploren sobre una problemàtica real, els equips aprenen sobre màquines simples construint un model d’elements LEGO amb una part motoritzada . També aprendran a presentar la informació a través d’un pòster il·lustratiu .
Trobareu més detalls sobre el repte prement aquí.

 

TRASH TREK
trashtrek
En el repte Trash Trek els equips FLL exploraran el fascinant món dels residus. Des de la recol·lecció, a la classificació i la reutilització intel·ligent.
FIRST LEGO League desafia els joves a pensar com a científics i eng
inyers. Durant la temporada Trash Trek, els equips resoldran un problema real relacionat amb la gestió de residus en el Projecte científic. A més construiran i programaran un robot autònom utilitzant la tecnologia de LEGO MINDSTORMS per resoldre una sèrie de missions al Joc del Robot .
Trobareu més sobre les bases prement aquí.

A qui trobareu?

Entre tots els equips  partcipants d’arreu de Catalunya hi haurà un equip format per alumnes de l’Escola Escorial de Vic i entrenats per Imma Valls, formadora d’Aprentik; i un format per alumnes  de l’Escola Vedruna de Tona, entre d’altres.

I els millors equips, què?

Els guanyadors de cada categoria, participaran els propers dies 12 i 13 de març a la Final Estatal que aquest any es celebrarà a Girona. Els millors en aquesta competició, presentaran la seva solució a nivell mundial, participant en els Tornejos Internacionals FLL.

L’equip d’Aprentik, col·laborador en el torneig FLL, volem desitjar molta sort a totes i tots els participants!