A Aprentik ens preocupa l’educació i defensem que és un dret que ha d’estar a l’abast de tots els nens i nenes del món.

A partir de les nostres activitats, ja siguin extraescolars, casals tecnològics, tallers o tastets participem en l’aprenentatge de nenes i nens de Catalunya però malauradament, no podem arribar a realitzar aquestes activitats a arreu.

És per això, motivats i empesos per aquesta necessitat imperiosa que sentim perquè tots els infants del planeta puguin accedir a aquest dret tant important i essencial en el desenvolupament d’un món millor on viure, que Aprentik no es volia quedar de braços creuats i hem volgut aportar el nostre granet de sorra en aquest sentit. La manera? Apadrinant l’Ali Mbarak!

ALI MBARAK-2015

L’Ali Mbarak és un nen de primer de pre-escolar que viu en un poblat rural de Tsunza, Kènia. L’Ali, va a l’escola de Cape of Good Hope, una nova escola que consta de 4 nivells repartits en 3 aules.

escoal

Amb la nostra col·laboració cobrim taxes escolars, uniforme i maleta, taxes d’exàmens, material escolar, servei de menjador diari i una visita mèdica anual a més d’ajudar en el manteniment de l’escola…

L’apadrinament de l’Ali l’hem fet a través de la petita associació de voluntaris Children of Africa que logocol·labora amb l’associació CODAK. Ambdues estan treballant en la finalització de la biblioteca escolar de Dzivani School, millores a les escoles, la construcció d’aules d’un nou centre educatiu i en les millores del dispensari mèdic.

Els projectes previstos pel 2016 són l’augment d’aules a l’escola Cape of Good, l’inici de la construcció d’una casa d’acollida per a 20 infants i la construcció d’una granja de pollastres així com un projecte de prevenció de SIDA i el foment de la qualitat educativa a les escoles.

Ens agradaria poder-vos explicar moltes coses de la vida de l’Ali: què li agrada, què fa… Però malauradament, els nens de les zones rurals de Kènia tenen vides més dures que els d’aquí i menys diverses pel que fa a les activitats, de manera que només us podem explicar que li agrada anar a l’escola, jugar amb pedres i pals, caçar insectes i construir cotxes amb taps d’ampolles i fustes…

L’Ali, als matins va a l’escola i a la tarda, malgrat ser petitó, ajuda els seus pares a anar a buscar aigua amb uns cubells rodons i gegants que fan rodolar per terra, va a buscar branques per fer foc i col·labora amb els pares a casa. Com que no acostumen a tenir llum a les cases, un cop fosc, no poden fer gaire res més que dormir…

Fa pocs dies, ens ha enviat un dibuix i, en una de les reunions de formadores que celebrem habitualment, li hem fet una foto per enviar-li junt amb un escrit.

IMG-20160229-WA0001

dibuix

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Us seguirem explicant més cosetes l’Ali  a mesura que n’anem rebent notícies!

I si també us animeu a participar i a col·laborar amb aquesta associació, també podeu apradrinar! Us assegurem que fer-ho us encantarà!