Per segon any consecutiu, tots els nostres alumnes d’extraescolars de robòtica educativa estan convidats, junt amb les seves famílies, a la II Festa Aprentik que tindrà lloc el proper dia 29 de maig a partir de les 9 del matí a l’Escola Vedruna de Tona.

Reptes i activitats pels nens i per les nenes

Durant unes dues hores, organitzats per equips, hauran de superar el repte que se’ls plantejarà a partir d’una temàtica concreta. Els equips, amb tot el que han après durant el curs, s’enginyeran construccions diverses que programaran i faran funcionar per aconseguir superar el problema plantejat.

Activitats pels pares i per les mares

Els grans també estaran ocupats durant aquestes dues hores si així ho desitgen. Tenim preparades activitats tecnològiques i lúdiques ben diverses:

Activitat impressió 3D

  form

  Impressora 3D

  Avançar al ritme que ho fa la tecnologia és important per no perdre el tren a recursos interessants que ens pot oferir. La impressió 3D està inclosa en aquest avanç, és prou interessant i disposa de suficients valors afegits perquè la tinguem present dins els nous coneixements que puguem adquirir. Gràcies a la baixada de preus d’aquesta tecnologia, està a l’abast de molta gent qui amb una mínims coneixements inicials, pot ser capaç de dissenyar i crear qualsevol objecte que es pugui imaginar a més de poder modelar elements que pugui requerir en el seu dia a dia.

  PROPOSTA: Taller pràctic on s’adquiriran conceptes bàsics de disseny en 3D i es coneixeran els tipus d’impressora, com imprimeixen i perquè serveixen. A més, es podran imprimir alguns models d’exemple.

  Activitat Arduino

   arduino

   AusaBot d’Arduino

   Avui en dia, els dispositius intel·ligents ens envolten i inevitablement formen part de la nostre vida. Una bona manera per enten
   dre el món actual en què vivim i la revolució tecnològica que estem presenciant és comprendre la lògica i l’estructura computacional que hi ha darrera.

   PROPOSTA: Aquest taller pretén introduir als seus assistents a la programació de manera molt pràctica i mitjançant una de les eines més utilitzades avui dia per aprendre aquest camp, les plaques arduino. Veient diferents entorns i interfícies, programant diferents sensors i actuadors i coneixent tot tipus d’aplicacions.

   Activitat WEDo

    wedo

    Construcció i programació WeDo

    A la societat actual cal que els alumnes aprenguin fent i desenvolupant constantment els coneixements adquirits. Cal col·laboració, comunicació, resolució de problemes i un aprenentatge autònom que es pot aconseguir a través de la robòtica educativa.
    PROPOSTA:
    Taller pràctic i lúdic per conèixer de primera mà l’aplicació de la robòtica a l’educació com a eina pedagògica a través del muntatge i de la programació de diversos robots.

    Visita al camp de les Lloses

     camplloses

     Camp de les Lloses

     Molt a prop del centre on celebrem la Festa d’Aprentik hi trobem el Camp de les Lloses, un jaci
     ment bàsicament romanorepublicà malgrat ser habitat per primera vegada entre el bronze final i el període preibèric (s. VIII-V aC) que correspon a un nucli de poblament de caràcter militar atesa la presència d’elements relacionats amb les activitats i les necessitats de l’exèrcit. En resum, doncs, el Camp de les Lloses és un dels primers pobles romans de Catalunya.

     PROPOSTA: La proposta d’activitat consisteix en dos tallers:

     • TALLER D’ARQUEOLOGIA I ANTROPOLOGIA AL MUSEU: “CIÈNCIES AL SERVEI DE LA HISTÒRIA DE LES PERSONES”. Es tracta d’un taller participatiu que a través de materials arqueològics i antropològics que podreu manipular pretén acostar la metodologia arqueològica als visitants. Tocareu, observareu, classificareu i, en definitiva, participareu, en aquesta aventura científica.
     • TALLER DE VIDA QUOTIDIANA AL MUSEU: 2PAREM UNA TAULA ROMANA”. Taller participatiu i molt lúdic. Parant una taula amb reproduccions ceràmiques descobrirem la vida quotidiana d’una comunitat que va néixer, viure i morir a l’assentament fa 2100 anys. Tast de pa i cervesa

     Pugem al castell de Tona

      castelltona

      Vista del turó i castell de Tona

      Qualsevol persona que passa per la C17, a l’alçada de Tona hi reconeix el seu castell. Dels seus orígens, pel que sembla, romans, només en resta en l’actualitat una torre de defensa que està acompanyada, dalt del turó, per l’església de Sant Andreu (reconstruïda l’any 1989). Des d’aquest cim, tindrem una vista magnífica del poble de Tona i la Plana de Vic, a més tindrem una extraordinària panoràmica vers el Montseny, Collsuspina i Muntanyola.

      PROPOSTA: Sortint des del cent
      re on fem la Festa d’Aprentik, arribarem fins a l’Església de Lourdes situada al peu del Castell. Des d’allà començarem l’ascensió fins al pla que té una durada aproximada d’uns 15 minuts. A dalt, podrem recuperar forces i gaudir de les magnífiques vistes que ens hi esperen, de l’esplanada i de les restes que es conserven.

      I després…

      Els alumnes participants exposaran els seus projectes a mares i pares. Els equips que millor hagin resolt i explicat el repte, seran els guanyadors de la II Festa Aprentik i seran obsequiats amb un premi.

      Horari:

      ALUMNES EXTRAESCOLARSPARES, MARES, GERMANS…
      09:00 – 09:30Entrada i acreditació dels participants i equips
      09:30 – 10:00Benvinguda i distribució dels participants, equip i pares
      10:00 – 12:00Proves i reptes de la festaActivitats i tallers per a pares i mares: WeDo, Arduino, 3D, Camp de les Lloses, pujar al castell de Tona…
      12:00 – 13:15Exposició dels equips i dels robots
      13:15 – 13:30Entrega de premis, diplomes i cloenda

      Apunta’t:

      Així de senzill. Omple el formulari clicant aquí i partcipa a la gran festa de robòtica Educativa.

       

      Us hi esperem!