L’equip d’APRENTIK ens declarem enamorats de la nostra feina. La passió i la vocació per ensenyar aportant noves tecnologies i metodologies als nostres alumnes, ens fa moure muntanyes! Però igualment, sabem que també la formació és un valor indispensable i cabdal perquè qualsevol activitat sigui un èxit.

És per això que APRENITK està en continua formació. Formació de portes endins, per exposar nous coneixements, mostrar noves eines, treballar amb innovadores tècniques i aprendre i aprendre cada dia, a cada segon. Però també formació de cara enfora, explicant i ensenyant a mestres o futurs mestres els aspectes claus de la robòtica educativa sempre sota l’aixopluc del projecte educatiu APRENTIK .

 

Els formadors d’APRENTIK

Com ja sabeu, APRENTIK treballa amb mestres titulats o estudiants dels darrers cursos d’Educació. Per nosaltres, és importantíssim que els educadors dels nostres alumnes siguin persones formades com a mestre amb els coneixements que això implica, capaces d’explicar i entendre els infants i joves de les seves classes i que visquin l’educació amb entusiasme. Estem segurs que APRENTIK pot ser un dels millors llocs on un mestre pot iniciar la seva vida laboral-vocacional i que, a més, dóna un valor afegit  vital i importantíssim en els temps actuals, a allò que ha après a les aules. El nostre objectiu és gaudir de formadors feliços, animats i efervescents per viure i ensenyar a través de la robòtica alhora que es diverteixen!

Naturalment, però, aquestes educadors s’han de formar. D’això s’encarrega APRENTIK amb jornades de treball periòdiques durant el curs i una sortida, com la celebrada aquest cap de setmana, amb els futurs formadors del curs 17/18, a la casa de colònies Vespella.

IMG_20170923_114742-compressor

Per segon any consecutiu, APRENTIK ha convidat i reunit al que ja s’ha convertit en el nostre equip per una formació intensiva d’un cap de setmana. Durant aquests dos dies, també hem aprofitat per organitzar diverses dinàmiques que ens han permès donar a conèixer els diversos formadors i presenciar xerrades sobre els valors comunicatius d’APRENTIK amb Elisabet Baurier i també en relació com hem d’actuar amb els pares a més d’un rol-playing dirigit per Meritxell Cos. I, com no, també hem tingut temps per riure i divertir-nos!

 

Formem des d’APRENTIK

Periòdicament, APRENTIK i CIFE de la UVIC organitzem, també, cursos per a mestres. En concret, aquest proper mes de novembre; hem preparat “Noves tecnologies pedagògiques: la robòtica educativa en l’educació primària” (3a edició) i “Noves tecnologies pedagògiques: la robòtica educativa en l’educació secundària” on es pretén conèixer pràctiques educatives de robòtica, aplicar coneixements adquirits amb activitats pràctiques, adquirir nocions bàsiques de mecànica i programació i aprendre a fer des de muntatges simples fins a robots més complexes tot coneixent diversos sistemes de software educatiu.

Ambdós cursos, es realitzaran els dissabtes 4, 11, 18 i 25 de novembre de 2/4 de 10 a 2/4 de 2 del migdia. Els alumnes que compleixin l’assistència mínim del 80% de les hores presencials i superin l’avaluació de les activitats que les formadores indicaran, obtindran un certificat d’aprofitament. A més, es tracta d’una activitat reconeguda pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

IMG_20170923_171849-compressor