La competició Robocat és un certamen de robòtica educativa organitzat per l’associació El Racó dels Robotaires amb la col·laboració d’Aprentik i l’Ajuntament de Balenyà, entre d’altres. 

En cada edició, el taulell de joc s’inspira en un personatge, indret o moment històric destacat del territori català. En l’edició del 2020, el tema són els Bastaixos.

Ens situem entre els segles XIII i XV a Barcelona on els bastaixos eren els descarregadors del port també anomenats “macips de ribera” o mossos de corda. Es tractava de persones d’origen esclau o, més endavant, de famílies humils, que treballaven carregant a l’esquena la mercaderia que arribava al port de Barcelona. La seva feina era molt important pel comerç marítim de la ciutat ja que d’ells depenia que la mercaderia arribés sana i estàlvia a terra.

Si bé aquest era el paper dels bastaixos, el que els ha fet coneguts en la història de Barcelona no ha set la seva feina, sinó la seva important participació en la construcció de l’església de Santa Maria del Mar que els serviria per resguardar la seva verge i que es considera el major exponent del gòtic català.

robocat taulell

Dins aquest context històric, Robocat proposa un taulell de joc dividit en dos camps o zones de competició amb unes porteries als dos extrems del taulell . Els robots tenen la missió de fer entrar el màxim nombre de cubs a la porteria de la zona de competició contrària a la que ha començat la partida.

En aquesta edició, Aprentik coorganitza junt amb El racó dels Robotaires la fase territorial de la Catalunya Central amb la col·laboració de l’Ajuntament de Balenyà, població on es celebrarà la competició el proper dia 26 d’abril.

A més dels equips d’Aprentik, us animem a crear els vostres equips, inscriure-us a Robocat 2020 i gaudir preparant els vostres robots amb qualsevol tipus de material per participar en aquesta edició!