Un any més, aprofitant la infraestructura de la VW Golf Challenge, Ausatel i Aprentik recuperaran la seva participació en aquest raid pel desert a fi d’arribar a persones i infants de les zones més desafavorides del Marroc.

En edicions anteriors, Ausatel i Aprentik, havien realitzat tallers de robòtica en escoles de petits poblats amb activitats que el professorat fos capaç de replicar i seguir utilitzant per donar un valor afegit a la seva escola. En cada vivència, mentre infants i professorat descobrien noves maneres d’integrar nous coneixements amb el model Aprentik, els participants d’Aprentik i Ausatel en sortien amb un important retorn d’aprenentatges. I és que de fet, d’aquesta experiència, en va néixer el conte “Tres Danis” (Joan Roca, 2019) que ens acosta a la vida, a la senzillesa, a la humilitat i a l’agraïment de persones anònimes del Sàhara.

Ausatel i Aprentik sempre s’han caracteritzat pel seu caràcter solidari i intensament actiu en tot allò relacionat en l’aprenentatge i la tecnologia, buscant mètodes més vàlids i eficients per atraure els infants i joves d’aquí i d’arreu, i despertar-los l’interès en aquests àmbits d’una manera constructiva, participativa i activa.

En la nova edició de la VW Golf Challenge, malgrat enguany no es podran repetir els tallers anteriors, seguirem amb la labor altruista i solidària i es repartiran productes d’higiene personal i de primera necessitat a infants i famílies dels pobles més recòndits del Marroc.