Aquest diumenge 21 de maig, des d’Aprentik, vam celebrar la tercera festa de robòtica educativa. Aquesta trobada estava destinada a tots els nostres alumnes d’extraescolars d’arreu de Catalunya i a les seves famílies.

IMG_0708

Alumnes d’arreu de Catalunya, acompanyats per les seves famílies, van desplaçar-se fins a Tona. La matinal de robòtica va tenir lloc a l’Escola Vedruna que va obrir portes el diumenge a les nou del matí. Va ser mitja hora més tard quan Sílvia Cardona, directora d’Aprentik, i Ester Martos, directora de l’Escola Vedruna de Tona, donaven inici a la jornada amb la benvinguda a tots els assistents.

IMG_0761

Alumnes procedents del Bages, Barcelonès, Maresme, Moianès, Osona, Vallès Oriental i Vallès Occidental, van anar a les classes per tal d’executar el seu repte. Aquest any el tema plantejat girava entorn els riscos diaris dels agents forestals. Els alumnes van ser dividits en grups de 3, 4 o 5 per tal d’executar el repte i, les pròpies aules, estaven diferenciades segons el nivell dels equips: Cicle Inicial, Cicle Mitjà o Cicle Superior.

IMG_0817

Mentre la canalla gaudia muntant i programant el seu projecte, els familiars van poder gaudir de quatre tallers diferents que van durar tot el matí: un taller de We-Do-EV3, un altre d’Arduino i un d’impressió 3D. Aquests tallers permetien entendre què fan els alumnes en les extraescolars de robòtica educativa d’Aprentik; tot i així, els acompanyants també van poder gaudir de la ruta de les aigües pel voltant del poble.

IMG_0840

A quarts d’una del migdia van acabar els tallers, els pares van anar a les classes on hi havia els seus fills i… van iniciar-se les explicacions dels reptes! Els alumnes van exposar el treball executat durant el matí al davant dels seus familiars i d’un jurat que decidiria els premis.

IMG_20170521_102831

Un cop presentats tots els projectes el jurat es va reunir per deliberar els guanyadors. Val a dir que, enguany, el nivell dels treballs realitzats va ser molt alt i que l’entrega de premis va estar molt disputada. La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Tona, Mar Cuixart, va fer l’entrega de la copa als grups premiats.

Els guanyadors de Cicle Inicial van ser l’equip Els Pollets; els guanyador de Cicle Mitjà va ser l’equip dels Salvanius. A Cicle Superior, el repte d’EV3, tots els alumnes van resultar guanyadors: els de l’equip CS Roboboss i Els Cracs Informàtics.

IMG_0761

Els alumnes van mostrar haver adquirit de forma correcta tots els aprenentatges proposats per l’extraescolar d’Aprentik d’aquest curs.

Volem felicitar a tots els equips d’aquesta tercera festa de robòtica educativa d’Aprentik. Sou uns cracks! I moltes gràcies a totes les famílies per a la seva assistència, sense tots vosaltres tot això no seria possible! :)