Portem mesos organitzant EL REPTE de final de curs robòtica educativa. Des de finals de maig, els 70 grups d’alumnes han anat presentant els resultats dels desafiaments plantejats pels nostres formadors i formadores.

Aquest trimestre hem proposat una fàbrica de robots com a REPTE, no podíem ser més robòtics! Els nostres alumnes han après les diverses tipologies de robots que existeixen, han conegut les lleis de la robòtica i han pogut veure les diverses funcionalitats i ajudes que poden aportar els robots a la nostra vida quotidiana: facilitar la feina, fer companyia…

IMG-20170614-WA0008

Durant diverses sessions ens hem submergit en la robòtica des de tots els seus punts de vista possibles: els nens i nenes han descobert qui era Karel Capek -un escriptor rus que va ser la primera persona a utilitzar el terme ‘robot’ a les seves obres-  o Isaac Asimov, un escriptor de ciència ficció que va ser el primer a utilitzar la paraula ‘robòtica’!

IMG-20170614-WA0060

Sabíeu que Isaac Asimov va ser qui va crear les lleis de la robòtica? Segons aquest escriptor un robot ha de complir les lleis següents:

  1. Un robot no pot fer mal a un ésser humà o permetre que un ésser humà prengui mal
  2. Un robot ha d’obeir les ordres dels éssers humans, excepte si entren en conflicte amb la primera llei
  3. Un robot ha de protegir la seva pròpia existència en la mesura que aquesta protecció no entri en conflicte amb la primera o segona llei

Ah! I Fuller, un altre autor, va crear la quarta llei de la robòtica:

  1. Un robot podrà fer la feina d’un humà, però no ha de deixar a aquesta persona sense feina

IMG-20170614-WA0055

A partir d’aquí, hem anat treballant els quatre tipus de robots: poliarticulats, androides, mòbils i zoomòrfics. Així doncs, cada un dels nostres alumnes ha treballat amb una tipologia de robot per tal de portar a terme el seu REPTE i, entre tot l’equip de classe, han realitzat el decorat per tal de presentar el resultat final. La presentació de cada una de les propostes va ser immillorable: quines explicacions més elaborades! 😀