Fa uns quatre anys que, des d’Aprentik, vam iniciar un dels nostres projectes més desconeguts: la roboteràpia.

La roboteràpia és una proposta terapèutica basada en aprofitar els valors cognitius, funcionals i sensorials que aporten els jocs que impliquen manipular objectes, planificar estratègies, memoritzar i treballar la creativitat i la socialització. L’objectiu és millorar deficiències físiques i/o motivacionals de les persones, independentment de la seva edat.

-

Les  activitats  de  roboteràpia  estan  pensades per:  treballar  la  motricitat  fina  de  les extremitats superiors, millorar la coordinació motriu i òcul-motriu, interpretar instruccions gràfiques senzilles, potenciar la lògica bàsica, la relació d’objectes i la memòria, i facilitar la interacció amb altres persones. Les sessions van dirigides a nens i nenes, adults i persones grans.

Actualment hem realitzat diverses col·laboracions i participacions, entre les quals cal destacar les de l’Associació de Síndrome d’Asperger d’Osona i l’Associació Sant Tomàs. En podeu llegir una crònica prement en el següent enllaç: http://elblocdesanttomas.blogspot.com.es/2017/01/el-centre-riudeperes-inicia-una-prova.html.

La roboteràpia ens permet aportar aprenentatge i vivències a través de la nostra passió: la robòtica! 😊