Un dels serveis que ofereix Aprentik és el de preparar equips per competicions de robòtica entenent sempre que es tracta d’una activitat que genera motivació i promou l’aplicació dels coneixements previs adquirits de forma autònoma amb casos pràctics com són els propis reptes de cada competició. A través d’aquestes activitats, els infants i joves han d’idear el seu propi robot i aconseguir superar els reptes que es plantegen, treballant en equip, fent front a les adversitats i buscant el màxim rendiment de la seva pròpia creació.

La Robocat és una competició de robòtica educativa nascuda l’any 2016 com una iniciativa de l’associació El Racó dels Robotaires amb l’objectiu de que, a través de la construcció i la programació de robots low-cost, els infants i joves s’introdueixin en el pensament computacional i en la intel·ligència artificial partint des d’una basant lúdica i d’empatia.  d’aquests tornejos on Aprentik participa de forma més o menys directa amb diversos equips.

El tema de l’edició 2023/24 de la Robocat han set les catàstrofes naturals i Aprentik hi hem participat amb 6 equips d’alumnes de 2n ESO de l’Escola Vedruna Tona.

El 5 de maig vam competir a la fase territorial de Girona on 2 equips vam aconseguir arribar a la final catalana que va tenir lloc el dissabte 11 de maig a Olesa de Montserrat. En aquesta, un dels equips format per nenes, van aconseguir la tercera posició.

MOLTES FELICITATS PELS BONS RESULTATS!!

IMG-20240505-WA0092