Un any més,  Aprentik col·labora amb la formació de diversos equips que participen a la First Lego League (FLL) que, aquest any, està dedicada a l’aigua.

Amb aquesta temàtica, els participants hauran de, per una banda, participar en el Projecte Científic i, per l’altra, resoldre el Joc del robot.

En el projecte científic, els joves hauran d’investigar i aprendre sobre l’aigua, per poder plantejar un problema i proposar una solució. Si, a més a més, són capaços de portar la idea a terme, el projecte podrà aconseguir puntuació extra.

escorial 17

 

El joc del robot consisteix  en un seguit de missions plantejades en un tauler que els participants hauran d’anar superant durant dos minuts i mig.

Finalment, si alguna cosa caracteritza la FLL i la diferencia de qualsevol altra competició de robòtica que es pugui celebrar, és la importància dels Valors FLL, una sèrie de qualitats com la inclusió, el descobriment, el respecte i el treball en equip, a fi que els participants aprenguin que la competència amistosa i el benefici mutu no són objectius diferents.

Aprentik som entrenadors dels equips de 3r d’ESO de l’Escola Vedruna de Tona i de l’Escorial de Vic, ja sigui encarregant-nos de la part més tècnica de la competició o bé portant-ne el projecte sencer.  En aquesta ocasió, les entrenadores d’Aprentik són l’Imma Valls i l’Anna Serra, i el projecte concret sobre el que està treballant l’equip de l’Escorial, Limnologia i purins.

Acabat el període d’inscripció aquest novembre, el proper mes de desembre té lloc la microFLL, una espècie d’entrenament oficiós, en que es reprodueix l’escenari del dia de la competició oficial a fi que els joves prenguin consciència del punt on està el seu projecte i els serveixi de guia per seguir treballant. Enguany, Vedruna Tona, Vedruna Artés i Escorial Vic es reuniran per celebrar junts aquesta micro competició.

El torneig classificatori es celebra entre gener i febrer i, els guanyadors, participaran en la final estatal que es celebrarà als voltants del març.