Aquest dissabte dia 4 de maig s’ha celebrat la competició local de la RoboCAT a Girona on han participat fins a 16 equips en la categoria Júnior, tres d’ells, d’Aprentik.

Un cop passada l’homologació dels robots, i després de la benvinguda als 32 equips participants (entre júniors, sèniors i adults), començava la competició amb 4 partides per equip. D’aquests, els 8 millor puntuats, passaven a la fase eliminatòria que va enfrontar entre si dos dels nostres equips, un dels quals, el format per l’Oleguer i en Martí, va acabar resultant guanyador del campionat.

IMG-20190504-WA0020

Dins les normes de la Robocat es permet construir qualsevol tipus de robot fet que convida a una gran diversitat d’enginy entre tots els participants. Certament, no tots els sistemes ofereixen les mateixes prestacions. Així, un robot construït amb Mindstorm té unes limitacions en quan a força que un motor per un robot Arduino pot no tenir, per exemple. Tot i així, no tot és qüestió de força. Ha quedat demostrat, en aquesta primera ronda del campionat, que l’estratègia i la sort també són dos factors molt importants en aquestes competicions igual que en la vida.

Dissabte que ve es celebra el campionat final de la Robocat a Platja d’Aro que reunirà els 8 primers classificats dels locals de Girona i Barcelona. Aprentik hi serem amb els nostres 3 equips. Enhorabona nois!